SHAVMAD BANA

Architectural
Firm
Back

Architectural

Firm

Back

Mac Station Store

Year :  2017 ( January – February )
Location :  Tehran ( Fereshteh St. ) – IRAN
Area :  23 sq.m.

Type :  Interior Space and Exhibition Design
Client :  Mr. Ghahremani

Architect :  Odyssey Babasadeghian

INSPIRATION

It was a small good looking store with an attractive function, had a big challenge with lack of space, time and also budget. It had to be different and also representative for store’s specific brand.

UNIQUE PROPERTIES , PROJECT DESCRIPTION

It is a design for Steve jobs with concept of simplicity. Expose cement covered the walls and 5 famous colors of products has used in furniture in a way that wile minimizing the costs and time also provide a minimal-modern interior that is in harmony with concept of store function.

OPERATION , FLOW , INTERACTION

By using fine cement for covering the all of interior surfaces, 3 basic matters of design (lack of time, financial shortage, and concept of simplicity) solved. the forth problem, means; lack of space, solved by using height of store for building a small balcony and also designing all benches and counters with internal useful spaces for storage.

PROJECT DURATION & LOCATION

The project started in Jan 2017 and finished in Feb 2017 in Tehran, Iran.

PRODUCTION , REALIZATION TECHNOLOGY

Expose cement covered all interior surfaces in traditional way of construction and it made a isolation layer for interior space because of it’s mastic mode and also minimized the time and cost of construction, Considerably.

SPECIFICATIONS , TECHNICAL PROPERTIES

23 square meters store with 4.5 meters height that has 3 large windows in 3 sides.

RESEARCH ABSTRACT

It was a store for sailing and fixing electronic devices. So first we started to do field studies in the previous stores and designing the questionnaire and interviewing with customers to find a clues for design. During our first analyzes we noticed that almost all customers came to This type of stores want to have a consultation before they buy something or give their devices to fix. then they want to see enough samples to choose. And almost all of them want to get this consultation in a suitable_comfortable place. On the other hand there were Sellers and store’s staffs who were other users of this place. Their point of view was more practical and economical. most of them prefer to work in a modern, minimal and practical store. Lightnings was one of the most important mater for them. And also the repairing area. So we had to answer these main needs of our design’s contacts in this project.

CHALLENGE

The hardest part of this design was about, financial shortage, lack of time and providing enough space for staffs and products that was going to be sales in this small space.

PREVIOUS SITUATION

CERTIFICATE

Share This Page

Share